Wakers, Slapers en Dromers

De waker-, slaper-, en dromerdijken vormen de ruggegraat van het Hollandse polderlandschap. De dreiging van de zee lijkt soms bijna verdwenen uit het landschap tussen de dijken. Schijnbaar functieloos liggen ze verzonken in het landschap. Dit project vertelt de verhalen van de levens van de bewoners van het unieke Hollandse dijkenlandschap. Het is de poezië van het alledaagse leven onder zeeniveau in een landschap vol wakers, slapers en dromers.

‘Wakers, Slapers en Dromers’ is een lopend project. Een voorpublicatie van beelden uit dezee serie verschenen onder meer in NRC en in een maandelijks column in Seasons Magazine.

Een beer in de polder

Claudia is een éénenveertigjarige gepensioneerde Bulgaarse circusbeer. Haar Duitse dompteur Andrea had tot voor kort een circusact met Claudia in Italië. Sinds de Europese wetgeving het verbied om met wilde circusdieren op te treden en de eigenaren verplicht om ze af te staan aan een pension is ze naar een veilige plek in Nederland verhuisd. Andrea verzorgt Claudia al vanaf haar geboorte en wil haar een mooie oude dag geven uit liefde voor al die jaren dat ze met haar heeft gewerkt in het circus. Op deze manier hoeft Andrea Claudia niet af te staan aan een pension waar ze zeer mogelijk snel overlijd door verandering van verzorging en leefomgeving. Claudia verblijft met haar dompteur op een geheime plek in Nederland. In de serie worden foto’s afgewisseld met archiefmateriaal uit haar zestig jarige internationale circuscarrière.

‘Een beer in de polder’ is een kleine online voorpublicatie van een nog lopend fotoproject. Verwachte publicatie in 2020.  

Vogelkinderen

Vanaf het moment dat de vijftienjarig Rik de parkiet op zijn jongenskamer leerde om van de kooi naar het bed te vliegen, besloot hij dat hij valkenier wilde worden. Na school werkt hij dan ook samen met anderen als vrijwilliger bij een valkenier. Een smartphone of emailadres heeft Rik niet, maar wel een eigen roodstaartbuizerd.

De serie “Vogelkinderen’ is geëxposeerd op landgoed Hoenderdaell en gepubliceerd in onder meer Trouw, Outside Magazine (USA), GEO Magazine (DE) en het Noord-Hollands Dagblad.

Zonen van het Maailand

Zonen van het Maailand gaat over het boerenleven op het Noord-Hollandse platteland. Over de moeilijke keuze’s van boerenzonen om het familiebedrijf wel of niet over te nemen. Voor dit project keerde ik terug naar het landschap van mijn jeugd. Zonen van het Maailand is een ode aan het boerenleven en aan boerenzonen die net als ik worstelden met hun keuzes.

‘Zonen van het Maailand’ is geëxposeerd als onderdeel van mijn eindexamen aan de Fotoacademie in Amsterdam en in oplage verschenen als boek. De serie is gepubliceerd in Het Parool, Fisheye Magazine (FR) en het Noord-Hollands Dagblad.